

## AGENDA BOARD OF LIVESTOCK MEETING *March 21, 2016* Capitol Meeting Room #172 Helena, MT

Agenda items may vary as much as one hour earlier or later. Items may be added or deleted up to 48 hours prior to the meeting. Look for changes at <u>www.liv.mt.gov.</u>

8:00 AM	CALL TO ORDER	Duration
	<ul> <li>BOARD ADMINISTRATIVE ITEMS:</li> <li>1) Approval of Minutes: <ul> <li>February 18-19, 2016</li> </ul> </li> <li>2) Approval of Chair interim actions <ul> <li>Request to purchase new veterinary box to help expend expiring federal grant dollars (Approved by chair on 3/11)</li> </ul> </li> </ul>	20 minutes
8:20 AM	OLD BUSINESS: • Milk Inspection Assessment	40 minutes
9:00 AM	DIVISION REPORTS: Executive Office • General Updates • Organization Charts • Bison Management • Upcoming Calendar for March-April	30 minutes
9:30 AM	<ul> <li>Animal Health</li> <li>Out of State Travel Requests</li> <li>Administrative Rule Proposal</li> <li>Request to fill an open position</li> </ul>	30 minutes
10:00 AM	Recess	10 Minutes
10:10 AM	Reconvene Meat and Poultry • General Updates	20 minutes
10:30 AM	<ul> <li>Centralized Services</li> <li>February Monthly Financials</li> <li>State Special Revenue Projections</li> <li>Milk and Egg Computer System Update</li> <li>FY 2018 and 2019 Budget Calendar</li> </ul>	80 minutes

11:50 AM	<ul><li>Livestock Loss Board</li><li>General Updates</li></ul>	10 minutes
12:00 PM	Recess	30 minutes
12:30 PM	Reconvene Executive Session	30 minutes
1:00 PM	<ul><li>Wildlife Services/Predator Control</li><li>John Steuber, USDA</li></ul>	15 minutes
1:15 PM	<ul><li>Veterinary Diagnostic Lab</li><li>General Updates</li></ul>	30 minutes
1:45 PM	<ul> <li>Brands Enforcement</li> <li>Administrative Rule Changes</li> <li>Proposed MCA changes</li> <li>Request to fill open positions</li> <li>Fort Supply Contract</li> </ul>	80 minutes
3:05 PM	Recess	15 minutes
3:20 PM	Reconvene Milk Control Board • General Updates	10 minutes
3:30 PM	Milk and Egg Bureau	20 minutes
3:50 PM	Public Comment on Non-Agenda items	30 Minutes
4:20 PM	Producer Organization Comments	30 Minutes
4:50 PM	Set Date and Time of next Meeting	10 Minutes
5:00 PM	Adjourn	